fantasymedia.nl media.nl

Facebook Page

Recent Posts

Hoe kies je een gaming pc uit?

Als je wil gamen, moet je er voor zorgen dat je een rig hebt waarmee je daadwerkelijk kunt spelen. Hieronder staan een aantal factoren waaraan je moet denken als je een gaming pc koopt of de onderdelen om er zelf één te bouwen.

1. Budget
Het allerbelangrijkste om eerst uit te zoeken is hoeveel geld je hebt of over hebt voor je nieuwe pc. Wanneer je een budget voor ogen hebt, is het makkelijker om onderdelen uit te kiezen, want je weet dan al van tevoren hoeveel je in totaal wil uitgeven.

2. Wat speel je?
FPS spellen hebben over het algemeen een zwaardere grafische kaart nodig, terwijl RTS spellen juist een zwaardere processor nodig hebben. Andere spellen hebben meer een balans in kracht nodig. Weet wat je speelt om de juiste onderdelen te kopen.

3. De koeling
Wanneer je je pc écht laat werken komt erg veel hitte vrij. Dat kan richting de honderd graden Celsius of hoger gaan en dan is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderdelen gekoeld blijven. Je hebt niks aan een oven in je kamer.

4. RAM
Het is ook belangrijk dat je genoeg RAM in huis hebt om te kunnen spelen zonder al te veel lagg. Wanneer je als een 64-bit besturingssysteem wilt gaan gebruiken, heb je als snel 16GB of meer nodig aan geheugen.

5. Geheugen
Als je budget het toelaat is het zeker de moeite waard om te overwegen of je een SSD gaat kopen of niet. De voordelen van SSD’s zijn dat zij veel sneller zijn, veel minder stroom gebruiken en ook veel stiller zijn. Eén nadeel is wel dat zij veel minder lang meegaan dan de normale harddrive.
Er zijn natuurlijk veel meer dingen om op te letten, maar dit zijn de vijf belangrijkste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 fantasymedia.nl All Rights Reserved