fantasymedia.nl media.nl

Facebook Page

Recent Posts

Online gaming voor beginners

Online gaming en de bijbehorende e-sportscene is niet meer weg te denken tegenwoordig, maar niet iedereen is zo bekend met de grote games als World of Warcraft, Dota 2 en League of Legends. Dit artikel is bedoeld voor degene die nieuw zijn in deze scene.

Om bij het begin te beginnen; wat is online gaming eigenlijk? Het is, zoals de naam aangeeft, in een online omgeving spelletjes te spelen. Normale spelletjes die je bijvoorbeeld van een CD installeert speel je tegen de computer, terwijl bij online gaming de lol er juist in zit om tegen andere spelers te spelen.

Voor online gaming heb je ook niet meer nodig dan wat je eigenlijk al in huis hebt; een computer, een toetsenbord, een muis en een redelijke internetverbinding. Om te beginnen heb je ook niet een top of the class computer nodig, een computer met een Intel i3 processor komt al een heel eind voor de meeste spellen. Je moet dan wel naar de instellingen gaan om ze zo laag mogelijk te zetten, want anders krijg je last van “lagg”. Lagg is een haperend beeld of dat het spel hapert omdat er meer gebeurd dan dat jouw processor of grafische kaart kan hebben.

Als je eenmaal een genre weet wat je graag speelt, dan is het handig om reviews te lezen over welke spellen het leukste zijn om te spelen. Bijvoorbeeld Team Fortress 2 is een leuk schietspel voor de niet zo serieuze gamer. Overwatch en Paladins vallen ook in daaronder. Call of Duty en Battlefield zijn al wat realistischer en ook wat competitiever.

De bekendste gratis online games om te spelen zijn League of Legends, een Multiplayer Online Battle Arena. Dat is een spel waar jouw Champion tegen andere Champions speelt in een arena “The Field of Justice” om de vijandige Nexus te verwoesten. Een volgende is Team Fortress 2, het bekendste schietspel dat al erg lang meegaat. Planetside 2 is nieuwe spel wat een futuristisch schietspel is. Runescape is ook een voorbeeld van een oud spel wat altijd populair is gebleven. Het is een Massive Multiplayer Online Role Playing Game waar het doel is om zo sterk mogelijk te worden. Voor de race liefhebbers is er Need for Speed World en voor de Real Time Strategy spelers is er Age of Empires Online en The Settlers Online. Beide gave spellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 fantasymedia.nl All Rights Reserved